Parol Diş Ağrısına İyi Gelir mi? Kaç Dakikada Keser? - Dentallaid
diş ağrısı çeken birisi elinde parol ilaç kutusu tutuyor

Parol Diş Ağrısına İyi Gelir mi? Kaç Dakikada Keser?

Diş ağrısı, birçok farklı nedenden kaynaklanabilen ve yaşamı derinden etkileyebilen ciddi bir sorundur. Bu tür ağrılar, hafif ve yoğun şiddetlerde ortaya çıkabilmektedir. Özellikle dayanılmaz seviyelere ulaşan diş ağrıları, insanları bu acıdan kurtulabilmek için çözüm arayışlarına yönlendirir. Genellikle ilk başvurulan yöntemlerden biri ağrı kesicilerdir. Diş ağrılarını dindirmek için sıkça başvurulan yöntemlerden biri ağrı kesicilerdir. Bu ilaçlar hakkında bilgi edinme isteği, insanların tercih ettiği bir konudur. Parol gibi bilinen ilaçlar da diş ağrıları için sıkça tercih edilmektedir. ‘Parol diş ağrısına iyi gelir mi?’ veya ‘Ağrıyı kaç dakikada keser?’ gibi sorular, genellikle en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında yer alır. Bu tür merak edilen soruları detaylı bir şekilde açıklamaya çalışacağız.

Diş Ağrısı Nedir?

Diş ağrısı, her yaş grubundaki insanın sıkça karşılaşabileceği bir rahatsızlıktır. Bu tür ağrılar, dişlerde, dişi saran dokularda hissedilen zonklamalar, yüzde hissedilen sızlamalar ve dişte oluşan rahatsızlıkla kendini gösterir. Eğer tedavi edilmezse, diş çevresinde ve yüzde şişlikler, dişten akıntılar, enfeksiyonlar, ağız kokusu ve baş ağrıları gibi belirtiler giderek artacaktır.

Diş ağrıları, çürükler, hassas dişler, diş eti hastalıkları, kırık dişler, dolgularda oluşan hasarlar veya diş minesindeki aşınmalar gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilmektedir. Diş ağrıları ihmal edilirse, diş kayıplarına ve daha ciddi sorunlara yol açacaktır. Bu ağrılarla karşılaşıldığında, diş hekimine başvurmak önemlidir.

Diş Ağrısı İçin Hangi Ağrı Kesici Kullanılabilir?

Diş ağrılarını hafifletmek ve biraz olsun rahatlamak için pek çok ağrı kesici seçeneği mevcuttur. Genellikle içerisinde ibuprofen ve parasetamol gibi maddeler bulunan ağrı kesiciler, diş ağrılarının azaltılmasında etkili olabilirler. Parol, Apranax, Majezik, Dolorex, Arveles gibi yaygın olarak kullanılan ağrı kesiciler, diş ağrısına karşı tercih edilmektedir.

Ancak bu tür ilaçları kullanmadan önce, herkesin sağlık durumu farklı olduğu için yan etkiler ortaya çıkması olasıdır. Bu nedenle, doktorunuzun tavsiyesi ve gözetimi altında olmanız önemlidir. Ağrı kesici kullanımı konusunda uzman bir doktora danışmanız, en doğru ve güvenli seçeneği belirlemenize yardımcı olacaktır. Ayrıca bakınız: Diş Ağrısı İçin İlaç: En Hızlı Etki Eden İlaçlar ve Yöntemler

Parol Diş Ağrısına İyi Gelir mi?

Parol, içeriğinde parasetamol bulunduran bir ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçtır. Diş ağrıları, hafif ve orta şiddette olanlar için diş hekimleri tarafından Parol reçetesi olarak önerilebilmektedir. Özellikle bu ilaç, belirtileri hafifletmek ve ağrıları azaltmak için kullanıldığı gibi diş ağrısını tamamen tedavi etmez.

Parol, diş ağrılarını hafifletmeye ve kısmen geçirmeye yardımcı olacaktır; fakat diş ağrısının kesin çözümü için bir diş hekimine danışmak ve uygun tedaviyi almak önemlidir. Diş ağrılarının geciken tedavisinin diş kaybına varan istenmeyen sonuçlar ortaya çıkarabileceğini aklınızdan çıkarmayın.

diş ağrısı çeken bir kadın, yatakta uzanıyor

Parol Diş Ağrısı İçin Nasıl Kullanılır?

Parol, yetişkinlerde ve 6 yaşını doldurmuş çocuklarda kullanıma uygun olan bir ilaçtır. Bu ilaç, tok karnına ve bol su ile birlikte alınmalıdır. Genellikle yetişkinler ve 12 yaşından büyük çocuklar için önerilen günlük kullanım dozu 1 ila 2 tablet arasındadır. Günlük alınabilecek en yüksek doz ise 4000 mg’dir. Günde 4 tabletten fazla kullanımı sakıncalı olabilir.

Ancak en doğru dozaj ve kullanım şekli için mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Doktor gözetiminde kullanmak, olası yan etkilerden korunmanıza yardımcı olacaktır.

Parol Diş Ağrısını Kaç Dakikada Keser?

Parol, içeriğindeki parasetamol ile ağrı kesici ve ateş düşürücü özelliklere sahip bir ilaçtır. Özellikle diş ağrısı gibi durumlarda sıkça tercih edilmektedir. Genellikle alındıktan sonra 15 ila 30 dakika içinde etkisini göstermeye başlayacaktır. Ancak her bireyde etki başlama süresi farklılık gösterebilir.

Parol, tipik olarak 3 ila 4 saat boyunca etkili olabilmektedir. Ancak önemli bir husus, Parol’ün semptomları tedavi etmek yerine geçici bir rahatlama sağladığıdır.

Parol Yan Etkileri Nelerdir?

  • Uyku hali
  • Baş ağrısı ve baş dönmesi
  • Kusma ve mide bulantısı
  • Uyuşukluk ve karıncalanma hissi
  • Kabızlık ve hazımsızlık
  • Bağırsaklarda gaz
  • Ellerde ve ayaklarda görülen şişme
  • Alerjik belirtiler
  • Nefes darlığına sebep olan boğazda şişme
  • Astım benzeri belirtilerin ortaya çıkması
  • Morarma ve kanama

Saydığımız olası yan etkiler ile karşılaştığınız takdirde hemen bir sağlık kuruluşundan yardım almanız gerekmektedir.

Diş Ağrısı İçin Evde Yapılabilecekler

Hayatı çekilmez hale sokan diş ağrıları için evde yapabileceğiniz bazı alternatif uygulamalar söz konusudur. Bu ile soğuk kompres uygulama, tuzlu ve ılık su ile gargara, kekik ve nane gibi doğal çaylar, sarımsak rendeleyerek ağrıyan dişin üzerine koymak gibi doğal yöntemler ile de ağrıyan dişlere müdahale edilebilmektedir. Fakat bu yöntemlerde maalesef kalıcı bir çözüm sunmayacaktır. Kısa bir süre için rahatlama elde etseniz de yine bir diş hekimine muayene olarak diş ağrınızı kalıcı olarak sonlandırabilirsiniz.

Sonuç

Parol, diş ağrılarını hafifletmek ve belli oranlarda ağrıları durdurmak için kullanılan bir ağrı kesicidir. Özellikle hafif ve orta şiddetli ağrılara iyi gelen bu ilaç tedavi amaçlı kullanılmaz. Etkisi geçici ve sınırlıdır. Kalıcı sonuç için diş hekimine muayene olmanız ve hekimin size gerekli tedaviyi uygulaması gerekmektedir. Aynı zamanda diş ağrıları ile mücadele etmenin diğer bir yolu ise ağız ve diş bakımınızı düzenli bir şekilde yapmanızdan geçmektedir.

Sıkça Sorulan Sorular

Parol’ün diş ağrısı dışındaki ağrılarda kullanımı mümkün müdür?

Evet, Parol baş ağrısı, diş ağrısı, migren, dismenore, miyalji, tüm müsküloskeletal ve tonsilektomi ağrılarında doktorlar tarafından hastalara reçete edilebilmektedir.

Parol’u kimler kullanamaz?

Ciddi karaciğer rahatsızlıkları olanlar ve 6 yaşından küçük çocuklar Parol kullanamazlar.

Parol vücuttan ne zaman atılır?

Parol vücuda alındıktan sonra yaklaşık olarak 24 saat içerisinde vücuttan atılmaktadır. Bu atılım %85 ila %95 oranında değişiklik gösterebilmektedir.

Parol’u hamileler kullanabilir mi?

Genellikle hamilelik döneminde Parol kullanımı sakıncalı olarak değerlendirilmez. Ancak hamile bireylerin Parol ya da benzeri ilaçları kullanmadan önce mutlaka doktorlarına danışmaları gerekmektedir. Hamilelik sürecinde, en uygun dozaj ve kullanım şeklini belirlemek sadece uzman doktorlar tarafından yapılmalıdır.

Diş ağrısı için ne zaman doktora başvurulmalıdır ?

Diş ağrısı için belirtiler görüldüğü gibi başvurulmalıdır. Ayrıca tedavinin gecikmesi sorunun ilerlemesine ve olumsuz sonuçlarla karşılaşmaya neden olabilir.

WhatsApp ile Ücretsiz Danışmanlık Hattı

+90 545 956 43 79

+90 545 956 43 79

Bir sorunuz mu var? Bizi hemen arayın

info@dentallaid.com

Bize e-posta gönderin

+90 545 956 43 79

Online Whatsapp Hattımız

WhatsApp'tan Yazın.