Bonding Diş Uygulamaları
Bonding, Türkçede olmayan bir kelimedir. Bu nedenle akıllara ‘’Bonding ne demek?’’ sorusu gelebilir. Bonding kelimesinin kökeni yapıştırmak veya tutturmak kelimelerine dayanmaktadır. Dişler, yüzde en çok dikkat çeken noktalardan biridir. Bu nedenle yapısı, şekli veya rengi çok dikkat çeker. Dişlerinin ya da ağzının görüntüsünden hoşlanmayan kişiler diş estetiği bölümüne başvurabilirler. Bonding, estetik diş uygulamalarından biridir. Dişlerin daha estetik görünmesini isteyen hastalara bonding uygulaması yapılmaktadır. Tam olarak bonding diş nedir? Nasıl yapılır?
Bonding Diş Nedir?
Bonding uygulaması; kırık, çentikli ya da kırık dişlerin kötü görüntüsünden kurtulmak için yapılan bir uygulamadır. Bu uygulama ile hasar almış dişler, eski formuna döndürülerek dişlere daha estetik bir görünüm kazandırılmaktadır. Aynı zamanda alanında uzman hekim, ayrık dişlere bonding uygulaması yaparak ayrık diş görüntüsünü de tedavi edebilir. Bonding diş tedavisi, yalnızca estetiksel sebeplere dayanmamaktır. Diş ve ağız sağlığını düzeltmek için de etkili olan bir işlemdir. Uygulama sonrası dişlerdeki şekil bozuklukları giderilir ve dişler daha beyaz bir görünüme sahip olun.
Bonding Nasıl Uygulanır?
Bonding tedavisi uygulamaları ile hastaya estetik bir görünüm kazandırılabilmektedir. Peki, bonding işlemi nasıl uygulanır? Diş hekimi tarafından hastanın dişleri temizlenmelidir. Dişlerde mevcut olan çürükler tedavi edildikten sonra dişlerin yüzeyindeki tutuculuğu artırmak adına pürüzlendirme yapılacaktır. Tutuculuğu güçlendirmek adına dişlerin üzerindeki pürüzlü yüzeyleri derinleştirmek için asit uygulamasına geçilmelidir. Pürüzlü yüzeyi derinleştikten sonra bonding işlemine geçilecektir. Mikro fırça yardımıyla dişlere bu uygulama yapılmakta ve ışık yardımıyla sertleştirilmektedir. Böylece hastanın eksik, çarpışık, ayrık ya da kırık dişleri eski formunu kazanır. Bonding diş ömrü ne kadardır? Yalnızca gülüş tasarımı yaptırmak isteyen hastalar tek bir seansta istedikleri sonucu alacaklardır. Fakat ağızda diş eti kanaması, diş çürükleri ve benzeri şeyler var ise bu işlem öncesinde bunların tedavi edilmesi gerekir. Özellikle diş eti hastalıklarının iyileştirilmesi ve diş etlerinin normal haline kavuşması bu işlem için büyük önem arz eder. Bu uygulama diş etleri tedavi edilmeden uygulanırsa, sağlıklı ve verimli olmaz.
Bonding Kimlere Uygulanır?
Bonding uygulaması; çarpışık, kırık veya ayrık dişlere sahip olan tüm bireylere yapılabilmektedir. Tüm yaş grupları için uygundur. Bonding hangi dişlere uygulanır? Bu işlem, tüm dişlere uygulanabilmektedir.
Bonding Diş Tedavisinin Avantajları Nelerdir?
Bonding tedavisinin birçok avantajı bulunmaktadır. Bunlardan ilki, dişlerin törpülenmeden tedavi edilmesine olanak sağlamasıdır. Dişlere yeni şekiller verilmesini sağlayan bu tedavi, dişleri törpülenmeden, kaplamaya gerek duymadan uygulanır. Bu işlem ile kısa dişler uzatılabilmektedir. Özellikle küçük dişlere sahip olan ve bundan rahatsızlık hisseden herkesin başvurabileceği bir tedavi yöntemidir. İşlemin kısa sürede halledilebilmesi de büyük avantaj sunar. Günlerce beklemeden, diş hekimine sürekli gidip gelmeye gerek kalmadan genellikle tek seans ile tedavinizi tamamlayabilirsiniz. Bonding yöntemi, sararmış dişlere de uygulanabilmektedir. Sarı dişleri beyazlaştırmak istiyorsanız başvurabileceğiniz tedavilerden biridir. ‘’Bonding diş ne kadar dayanır?’’ sorusunun cevabı da bu tedavinin avantajlarından biridir. İyi bir ağız bakımı ve düzenli kontrol ile uzun süre boyunca bu tedavisyi görmüş dişlerinizi kullanabilirsiniz.
Bonding Tedavisi Sonrası Süreç Nasıldır?
Bonding tedavisi sonrası altı ayda bir diş hekiminize gitmeli, özellikle bu işlemi görmüş dişlerinizin kontrolünü aksatmamalısınız. Uygulamadan sonra ağız bakımı her zamanki gibi çok önemlidir. Günde iki kez dişleri fırçalamak, diş hekimi kontrollerini aksatmamak ve diş hekiminizin verdiği drektiflere uymak oldukça önemlidir. Bonding tedavisi sonrası sert ve kabuklu yiyecekleri yerken dikkat edilmelidir. Fındık, fıstık gibi yiyecekleri bu işlemi görmüş dişlerinizle kırmamalı, sert meyveleri yerken dikkatli olunmalıdır.
Bonding Fiyatları 2022
Bonding diş fiyatları, bu tedavi için kullanılan malzemelerin kalitesine, diş hekiminize ve gittiğiniz diş kliniğine bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. En kaliteli malzemelerden hazırlanan bonding ile bu işlemi yaptırmak, uzman hekimlerden tedavi almak ve gelişmiş diş teknolojisi ile tanışmak istiyorsanız Dentallaid Diş Kliniği ile iletişime geçebilirsiniz. Sağlıklı gülüşlere kavuşmak, alanında uzman hekimlerden Estetik diş fiyatları hakkında bilgi almak için aşağıdaki formu doldurabilir, bizlerle iletişime geçebilir ve detaylı bilgi alabilirsiniz.