Sinüs Lifting
Üst çenedeki sinus boşlukları, azı dişlerinin yakınında bulunmaktadır ve kafa ağırlığının azaltılması, ses oluşumu gibi önemli görevleri vardır. Ancak bazı durumlarda, sinus boşlukları aşağı doğru sarkabilip, kemik hacminde kayıplara neden olması olasıdır. Bu durumda, kişinin implant tedavisi ihtiyacı varsa, sinus boşluklarının aşağı sarkması implant tedavisine engel teşkil edebilmektedir. Sinus lifting işlemi, bu gibi durumlarda uygulanan bir cerrahi operasyondur. Bu işlem sırasında, sinus boşluğu üzerinde bulunan bölgeye kemik tozu veya diğer materyaller enjekte edilip, yeterli kemik hacmi oluşturulacaktır ve implantın yerleştirilmesi için uygun bir zemin hazırlanmalıdır. Bu işlem aynı zamanda, kafa ağırlığımızı azaltmak ve sesleri düzgün oluşumunun düzenlenmesinde önemli bir rol oynar.
Boşluğa kemik tozu eklenerek, kemik hacminin artmasına ve sinus boşluklarının görevlerinin yerine getirilmesine yardımcı olur. Ayrıca, implant tedavisi sonrasında doğal bir görünüm elde etmek için de önemlidir. Sinus lifting işlemi, kemik hacmi kaybı yaşayan kişilerin implant tedavisi için uygun hale gelmelerine yardımcı olacaktır.
Sinüs Lifting Operasyonu Nedir?
Sinus lifting tedavisi, aşağı doğru sarkmış olan sinus boşluklarının doldurulması işlemidir. Bu işlem sırasında, sinüsün içini kaplayan sinüs membranı kaldırılarak, kemik tozu veya diğer materyaller boşluğa enjekte edilmelidir. Özetle, sinus kaldırma işlemi, implant tedavisi uygulanabilmesi için gerekli olan yeterli kemik hacminin oluşturulmasını sağlayan bir cerrahi işlemdir. İmplantın yerleştirilmesi için çene kemiğinin yeterli hacme sahip olması gerekmektedir. Sinus lifting işlemi, kemik hacmi kaybı yaşayan kişilerde implant tedavisi için uygun zemin oluşturarak, doğal ve estetik bir görünüm elde edilmesine yardımcı olabilmektedir.
Sinüs Kaldırma Ne Kadar Süre Sonra İmplantlar Yapılabilir?
Sinus lifting operasyonu yapılan bölgede hastanın kendi kemik yüksekliği 4 mm’den az ise kemik tozlarının kemik dokusunda dönüşmesini beklemek gerekmektedir. Kemik tozları kemik dokusunda dönüştükten sonra implantlar yerleştirilebilecektir. Sinus kaldırma operasyonundan yaklaşık altı ay sonra kemik dokusu olması gerektiği sertliğe ulaşır.
Sinüs Lifting Nelere Dikkat Etmeliyim?
Sinüs lifting sonrası işlem yapılan bölge korunmalıdır. Bu nedenle yemek yerken işlem yapılan taraf kullanılmamalıdır. İşlemden sonraki ilk iki saat hiç yemek yenmemelidir. Sonrasında ise ılık ve yumuşak yiyecekler tüketilmelidir. Eğer sigara tüketen biriyseniz sinus lifting sonrası sigara tüketmekten de uzak durmalısınız. En az 12 ila 24 saat arasında sigara özellikle içilmemelidir. Sinus kaldırma sonrası burun temizliğinde burna çok yüklenilmemeli, hapşırırken dikkat edilmelidir. Cerrahi bir işlem olduğu için işlem sonrası kanama ve şişlik olması normaldir. Ayrıca şişlik olması durumunda buz torbası ile masaj yaparak şişliği azaltabilirsiniz. Diş hekiminizin reçetelediği ilaçları düzenli bir şekilde kullanmalısınız. Sinus kaldırmaoperasyonundan yedi gün sonra dikişlerinizi aldırmak ve kontrol için doktorunuzu ziyaret edebilirsiniz.
Kapalı Sinüs Lifting Nasıl Yapılır?
Sinus lifting ameliyatı nasıl yapılır? Sinus kaldırmaameliyatlarında iki yöntem kullanılmaktadır; lateral ve internal sinus kaldırma. Kapalı sinus lifting operasyonu, hastanın alveol kemik mesafsinin 6-8 mm olduğu durumlarda uygulanır. Bu operasyonda; diş eti kemik üzerinden kaldırılmalıdır. İmplantın yuvası frezlerle açılıp sinus tabanı yukarı doğru itilmelidir Böylelikle itilip açılan boşluğa implant yerleştirilebilecektir. İmplant yerleştirilen bölge dikişlerle kapatılması sağlanır.
Açık Sinüs Lifting Nasıl Yapılır ?
Hastanın alveol kemik yüksekliği 1-5 mm olması durumunda implant uygulaması yapılamaz. Bu durumda açık sinus lifting işlemi hastaya uygulanır. Açık sinus yönteminde; kret tepesinden başlayarak sinus zarına kadar dikdörtgen bir pencere açılacaktır. Bu kesim yapılırken sinus zarına ve dişlere zarar vermemeye dikkat edilmelidir. Açılan bölgeye greft materyali yerleştirilecektir. Greftin stabilizasyon sağlaması için kesilen bölgeye membran konur. Sonrasında açılan bölge kapatacak ve işlem tamamlanacaktır.
Kaç Çeşit Sinüs Kaldırma Yapılır?
İki çeşit sinus kaldırma işlemi vardır. Bunlar; açık ve kapalı sinus lifting. Operasyon öncesi hastaya lokal anestezi uygulanır. Lokal anestezi ile hastanın yapılan işlemlerden herhangi bir acı duymaması sağlanır. Peki, sinus lifting ameliyatı ne kadar sürer? Bu işlemi ortalama 15- 20 dakika sürmektedir. Ameliyatın ne kadar sürdüğünden sonra en çok merak edilen sorulardan biri; ‘’Ameliyatı kaç günde iyileşir?’’dir. İşlemi sonrasında kemikleşmenin tamamlanması 4-6 ay sürebilmektedir. Ancak kemikleşme tamamlandıktan sonra implant tedavisine başlanılabilecektir.
Ayrıca: Sinus Kaldırma Hangi Durumlarda Yapılmaz
Çene kemiği erimesi varsa ve implant yaptırmak istiyorsanız sinus kaldırma operasyonu için Dentallaid Diş Kliniği ile iletişime geçebilirsiniz. Alanında uzman diş hekimleri ile sorunsuz ve ağrısız bir tedavi süreci Dentallaid Diş Kliniği’nde sizleri bekliyor. Sinus lifting fiyatları, yapılan işlemlere, diş hekimine ve kliniğe bağlı olarak değişmektedir. Son olarak Dentallaid Diş Kliniği ile iletişime geçerek alanında uzman diş hekiminden randevu alıp, sinus kaldırma ve implant tedavisi için gerekli tüm detayları öğrenebilirsiniz.