Implant Üstü Protezler Nedir, Nelerdir, Nasıl Uygulanır? - Dentallaid

Implant Üstü Protezler

Dentallaid » Implant Üstü Protezler

Ağız ve çene kemiğinde tek diş eksiliği ya da dişsizlik problemleri, implant üzerine tasarlanan  protetik tedavi türleri ile çözülmektedir. Bu durumda diş eksikliği problemin temelidir. İmplant üstü protetik diş tedavileri, sağlıklı bir diş yüklenmesiyle sağlanan tedavi türüdür. Eğer uygulanan implant diş tedavisinde dikey- yatay açı hesaplanmazsa veya konumlar doğru ayarlanmazsa tedavi sonunda estetik ve fonksiyonda konfor beklenememektedir.

Kişiye özel hazırlanan iş planlamasında, implantlar çene kemiğine yerleştirilmeden önce ağız röntgeni ve tomografi çekilmesi, tedavi planlamasında hayati önem taşımaktadır. Tedavi planlaması implant üstü protez diş sistemine uygun yerleştirilmesi gerekmektedir.

Implant Üstü Protezler Nedir?

Tedavide bilinmesi gereken ilk öncelik, implant üstü protez, çene kemiğine yerleştirilmiş implantın üzerine yerleştirilen yapay dişlerdir. İmplant üzerine yerleştirilen sabit ya da hareketli protezlere implant üstü protez adı verilmektedir. Tek diş eksikliğinde, çoklu diş eksikliğinde ya da kurtarılamayan dişin çekilmesi sonrası uygulanabilen bir tedavidir. Doğal dişleri taklit eden materyallerden üretilmektedir. İmplant üstü protez çeşitleri; vidalı implant üstü protez ve implant destekli hareketli protezler olarak ikiye ayrılmaktadır. Sabit implant, hastanın ağzına sabitlenen implant çeşididir. Sabit implantlar hareketli implantlar gibi hasta tarafından çıkarılıp takılamaz. Her zaman hastanın ağzında kalır. Aradaki temel fark; hareketli protezin hasta tarafından ağızdan çıkarılmaya imkan tanıması, sabit protezin ise ağızda sabit kalmasıdır.


Implant Üstü Protezler Nasıl Uygulanır?

implant üstü protezler, vidalı implant üstü protez,

İmplant üstü protez diş nasıl takılır? Hastanın ilk muayenesinde hangi tip protezin takılacağına diş hekimi karar verir. Hastaya hareketli mi yoksa sabit mi protez takılacağı karar verildikten sonra implant üstü protez yapım aşamaları başlamaktadır. Tedavi için ölçü almak tedavinin ilk basamağıdır. İmplant üzeri protez ölçüsü nasıl alınır? İmplant üzeri protez ölçüsü, çeşitli ölçü maddeleri ile alınır. Bu ölçü üzerinden hastanın ihtiyacına yönelik şablonlar hazırlanır. Şablonların uygunluğu onay aldıktan sonra yerleştirme aşamasına geçilmelidir. İmplant üzeri protez yapıştırma ve vidalama olmak üzere farklı çeşitlerde ağıza yerleştirilebilmektedir. İmplant üstü protez ne kadar sürer? Protez tedavisi; kaplama yapılıp yapılmamasına ve tedavi aşamasında kullanılacak malzemeye göre değişmektedir. Genellikle tedavi, üç ila altı seans sürebilmektedir. Protez takıldıktan sonra protezin ağıza uyum sağlaması için birkaç seans daha gerekli olabilmektedir.

Implant Üzeri Protezler Kimlere Uygulanır ?

Diş eksikliğine sahip olan herkese implant destekli protez uygulanabilmektedir. Diş gelişimini tamamlayan ve ağzında diş eksikliği bulunan herkes implant destekli diş protez tedavisi alabilirler. 

Avantajları Nelerdir ?

İmplant üzeri protezler, total protezlerin tutuculuğuna katkı sağlar. Böylece daha sağlam olan protez; konuşurken, yemek yerken oynamaz. İmplant üzeri protez, kemik dokusuna kuvvet iletimi sağlar. Bu sayede boş diş olan bölgede oluşabilen kemik kaybını engellemiş olur. Hiç dişi olmayan ya da çoğu dişini kaybetmiş bireyler için kurtarıcı bir tedavidir. Diş eksikliğine bağlı olarak oluşan özgüvensizlik kırılacaktır. Protez üretiminde diş boyutu, şekli ve benzeri detaylar isteğe bağlı tasarlanabilmektedir. Böylece daha estetik bir gülüşe ve ağız görünümüne sahip olabilirsiniz. İmplant üstü protez epey sağlam ve uzun ömürlü bir tedavidir. İmplant destekli protez düşmesi gibi durumlarla pek sık karşılaşılmamaktadır. Nadiren de olsa böyle bir durum ile karşılaştıysanız diş hekiminizden randevu alarak muayene olmalısınız. 

Sonraki Süreç Nasıldır?

Tedavi sonrasında anestezinin etkisi geçtikten sonra ağrı duyabilirsiniz. Bu ağrıya karşı diş hekiminizin önerdiği ağrı kesicileri içebilirsiniz. Böylece oluşan ya da oluşabilecek ağrıları önlemiş, azaltmış olursunuz. Diş hekiminin önerdiği sıklıkta protez kontrolüne gitmelisiniz. Protez kontrolünün dışında genel diş muayenesi için diş hekimi kontrol muayenesi düzeni oluşturmalısınız. Bunların yanı sıra teda sonrası ağız bakımınıza dikkat etmeniz gerekmektedir. Ayrıca günde en az iki kez yumuşak hareketlerle dişler fırçalanıp, ağız bakım suyu ve diş ipi kullanılmalıdır. Bu tedavide implant üzerine yerleştirilen protez tedavisi sonrası diş hekiminizin belirttiği süre boyunca sert, yapışkan ve kabuklu yiyeceklerden de uzak durmalısınız.

İmplant Üstü Protezler Fiyatları 2023  

İmplant üzerine yerleştirilen protez fiyatları; hangi protez çeşidini uygulatacağınıza, kullanılacak malzemeye ve doktorunuza bağlı olarak değişmektedir. Dentallaid Diş Kliniğine bağlı olarak çalışan uzman diş hekimleri; hem hareketli hem de sabit protez tedavisi uygulayabilmektedir. Sağlıklı gülüşlere kavuşmak, alanında uzman hekimlerden İmplant diş tedavisi fiyatları hakkında bilgi almak için aşağıdaki formu doldurabilir, bizleri arayabilir ve detaylı bilgi alabilirsiniz.

 


WhatsApp ile Ücretsiz Danışmanlık Hattı

+90 545 956 43 79

+90 545 956 43 79

Bir sorunuz mu var? Bizi hemen arayın

info@dentallaid.com

Bize e-posta gönderin

+90 545 956 43 79

Online Whatsapp Hattımız

WhatsApp'tan Yazın.