Ağız ve Çene Cerrahisi Nedir? - İstanbul Diş Kliniği - Dentallaid

Ağız ve Çene Cerrahisi

Dentallaid » Ağız ve Çene Cerrahisi

Ağız; çene, dil, diş, damak olmak üzere birçok organı kapsamaktadır. Bu organlarda zamana veya diğer sebeplere bağlı olarak hastalıklar meydana gelebilmektedir. Gelişmiş tıp teknolojisinin avantajı; hemen hemen her hastalığın tedavisinin bulunabilmesidir. Ağız ve çene cerrahisi ağız ve çenede meydana gelen rahatsızlıkları tedavi eden diş hekimliği dalıdır. Peki tam olarak ağız ve çene cerrahisi nedir, hangi hastalıkların tedavisinde rol oynar? 

Ağız ve Çene Cerrahisi Nedir ?

Ağız ve çene cerrahisi neye bakar? Özellikle ağız, diş ve çene cerrahisinde; dil, diş, yanak, dudak, tükürük bezleri gibi tüm yumuşak dokularla birlikte diş, çene ve çene eklemlerinde çıkan hastalıkların tedavisi ile ilgilenilmektedir. Ağız ve çene cerrahisinde birçok tedavi yöntemi bulunur. Hangi tedavi yönteminin seçileceği hastanın rahatsızlığına yani tam olarak hangi tedaviye ihtiyacı olduğuna bağlı olarak değişmektedir. Ağız, diş, çene cerrahisi bölümünde hangi tip işlemler yapılır? Gömülü dişlerin çekilmesi, implant, sinüs lifting, çene grefti, çene ve yüz bölgelerinde gelişen enfeksiyonların tedavisi, diş ve çene kırıklarının tedavisi ve ağızda gelişen tümör ve kist gibi oluşumların alınması işlemleri ağız, diş ve çene cerrahisinde yapılmaktadır. Ağız ve çene radyolojisi yardımıyla tüm bu işlemlerden önce röntgen işlemleri de gerçekleştirilmektedir. 

Ağız ve Çene Cerrahisi Ağrılı Mıdır?

Çene cerrahisi denildiğinde çok ağrılı bir süreç yaşayacağınızı düşünebilirsiniz. Ayrıca çene cerrahisi kapsamında yapılan ameliyatlar pek ağrılı değildir. Hasta, ameliyat esnasında anestezi etkisindedir ve bu nedenle herhangi bir acı hissetmez. Ameliyat sonrası ise diş hekiminin reçetelediği ağrı kesiciler ağrının kontrol altına alınmasını sağlar. Ameliyat sonrası ağızda ödem görülebilmesi dolayısıya hastanın solunumunu zorlaştırabilmektedir. Solunumun zorlaşması hastanın duyduğu ağrıyı arttırması mümkündür. Fakat ödem nedenli oluşan ağrı da kısa sürelidir. 1-2 gün süren şişlik indikten sonra hasta ağrı hissetmez. 

Operasyon Sonrası İyileşme Süreci

İyileşme süreci, hastanın hangi tedaviyi gördüğüne bağlı olarak değişmektedir. Çene cerrahisi kapsamında yapılan tedaviler genellikle 1 ila 3 hafta arasında iyileşmektedir. Tedavinin diş hekimi tarafından hızlı bir şekilde tamamlanması önemlidir. Hızlı geçmiş bir operasyon; hastanın ödemini azaltmakla birlikte toparlanmasını hızlandırır. Hasta daha hızlı bir şekilde iyileşir.

Ağız ve Çene Cerrahisi Riskleri

Ağız ve çene cerrahisi ne yapar denildiğinde sıralayabileceğimiz birçok tedavi bulunmaktadır. Diş hekimi tarafından yapılan bu işlemlerin elbette riskleri var. Ağız ve çene cerrahisi kapsamında uygulanan işlemler, hastaya anestezi verilerek yapılmalıdır. Anestezi; bulantı, baş dönmesi, halsizlik ve uyuşukluk gibi sorunları beraberinde getirebilmektedir. Bu tip sorunlar kısa süreli ve her cerrahi müdahalede görülebilmesi mümkün olan sorunlardır. Çene cerrahisi işlemlerinde riskleri minimuma indirmek için uzman bir çene cerrahına tedavi olmak önemlidir. Özellikle Dentallaid Diş Kliniği’nde hizmet veren alanında uzman çene cerrahları, düşük risk ve yan etkiyle tedavi sürecinizi tamamlamanızı sağlar. 

cene cerrahisi

Bu Operasyon Zor Mu?

Çene cerrahisi kapsamında yapılan ameliyatlar, kapsamlı ameliyatlardır. Alanında uzman bir çene cerrahından tedavi almak işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. 

Çene Cerrahisi Nerede Yapılır?

Ağız ve çene cerrahisi olan hastaneler araştırması yaparken hastanenin ya da diş kliniğinin tam teşekküllü olmasına dikkat etmelisiniz. Çene cerrahisi işlemleri; ağız, diş ve çene cerrahisi bölümü olan her hastanede yapılabilir fakat sağlıklı, kolay ve daha az ağrılı bir tedavi süreci geçirmek istiyorsanız hastane ya da klinik seçimi konusunda dikkatli olmalısınız. Dentallaid Diş Kliniği, alanında uzman diş hekimleri ile çene cerrahisi işlemlerinizi kolay, hızlı ve ağrısız geçirmenizi sağlar. 

Kimler Çene Cerrahisi Operasyonu Geçirebilir?

Ağız, diş, dil, çene, yanak gibi bölgeler ile ilgili rahatsızlıkları olan her hasta, ağız ve çene cerrahisine başvurmalıdır. İmplant, çene ya da eklem kırığı, ağızda oluşan tümor ya da kist ve benzeri durumlarda çene cerrahisine başvurabilirsiniz. Bu ve yukarıda sıralanan diğer şikayetlere sahipseniz Dentallaid Diş Kliniği ile iletişime geçerek uzman ağız ve çene cerrahlarından randevu alıp tedavi sürecine başlayabilirsiniz. 

Çene Cerrahisini Kim Yapar?

Çene cerrahisi işlemlerini çene cerrahisi uzmanı yapmaktadır. Bu çene cerrahisi uzmanı; çene bölgesinde oluşan çoğu rahatsızlığı tedavi edebilmektedir. Tedavi öncesi tanı koyma işlemlerinde radyolojiden faydalanır. Çıkan sonuca ve konulan tanıya göre tedavi işlemlerini başlatır.


WhatsApp ile Ücretsiz Danışmanlık Hattı

+90 545 956 43 79

+90 545 956 43 79

Bir sorunuz mu var? Bizi hemen arayın

info@dentallaid.com

Bize e-posta gönderin

+90 545 956 43 79

Online Whatsapp Hattımız

WhatsApp'tan Yazın.