Diş İmplantı Kimlere Uygulanabilir? Eksik Diş Yerine İmplant
Diş İmplantı Kimlere Uygulanabilir?

Diş İmplantı Kimlere Uygulanabilir?

İmplant tedavisi günümüzde diş hekimleri tarafından eksik dişlerin tedavisinde sıklıkla kullanılmaktadır. İmplant tedavisinde çene kemiğinin içerisine titanyumdan oluşturulan vidalar yerleştirilmektedir. Diş implantı tedavisi sunduğu avantajlar nedeniyle tercih edilmektedir. İmplant diş tedavisi, komşu dişlere zarar vermeden gerçekleştirilen ve eksik diş yerine uygulanmaktadır. Doğal diş gibi hastanın kolaylıkla yemek yemesine, konuşmasına imkan sağlar. Diş eksiği olan birçok hasta implant tedavi yöntemine başvurmak istemektedir.

İmplant Yapımında Kemik Yapısı Önemli Midir?

Hastaya diş hekimi tarafından implant tedavisi uygulanabilmesi için hastanın implantı destekleyici kemik yapısına ve sağlıklı diş etlerine sahip olması gerekir. İmplant yapımında kemik yapısı büyük önem taşımaktadır. Çünkü ince ve erimiş çene kemiği diş eti dokusu etrafında estetik sorunlara neden olabilmektedir. Hastaya implant tedavisi gerçekleştirilmeden önce muhakkak diş hekimi tarafından detaylı klinik muayene yapılmalıdır. Hastanın genel muayenesi sonrası çeşitli görüntüleme tekniklerinden faydalanılmaktadır. Hastanın panoramik röntgeni alınarak çene kemiğinin durumu ve implant yapılması gereken bölgede ki kemik yoğunluğu ölçülmelidir. Eğer implant yapılması planlanan bölgede kemik yoğunluğu az ise kemik grefti uygulaması yapılarak, bölgenin kemikleşmesi beklenmelidir.

Diş İmplantı Tedavisi Kimlere Yapılabilir?

İmplant çene kemiğine yerleştirilen ve protezlere destek için yapılan yapay diş kökleridir. İmplant diş tedavisi diş hekimleri tarafından hastalara yaygın olarak kullanılan tedavi yöntemleri arasında yer almaktadır. Bu nedenle genel sağlık durumu iyi olan, sağlıklı dişetleri ve çene kemiklerine sahip hastalarda implant tedavisi uygulamaları yapılmaktadır.

İmplant tedavisi, hiç dişi olmayan alt ve üst çenelerde genellikle kemik erimesi görülmediği durumlarda uygulanan protetik tedavi yöntemidir. Eksik diş yerine implant tedavisi ile, kaybolan dişin yanında bulunan komşu dişleri törpülemeye gerek kalmadan eksik diş yerine de implant tedavisi uygulanmaktadır.

Diş İmplantı Tedavisi Öncesi Nelere Dikkat Edilmelidir?

dis implantı, dis implantı tedavisi, eksik disin yerine implant
İmplant tedavisinde amaç eksik olan dişlerin fonksiyonunu ve ağızdaki estetik görünümü tekrar sağlamaktır. Bu nedenle çene kemiğine yapay diş kökü implant yerleştirilmelidir. İmplant vidaları belirli kalınlığı ve genişliği olan yapılardır. Bu nedenle implant konulması öngörülen bölgede, çene kemiğinin, bu implant vidasını kabul edecek yükseklik ve genişliğe sahip olması gerekmektedir. Ayrıca kemiğin kalitesi ve başarısı için diş etlerinin de sağlıklı olması da oldukça önemlidir.

Diş İmplantı Tedavisi Sonrası İyileşme Süreci

Hastaya uygulanan implant tedavisi sonrası merak edilen sorular arasında diş implant tedavisi sonrası iyileşme süreci yer almaktadır. İyileşme süresi hastaların bünyesine göre değişiklik gösterebilir. İmplant yerleştirildikten sonra kemikle bütünleşmesi için belirli bir süre geçmesi gerekir. Bu süre 3-6 ay arasındadır. Hastanın iyileşme aşamasında diş hekiminin gerek görmesi durumunda hastaya geçici bir protez daha yapılabilir. İyileşme süresi sırasında hasta belirli aralıklarla diş hekimi kontrolünü aksatmadan devam etmelidir.

Yorum bırakın

WhatsApp ile Ücretsiz Danışmanlık Hattı

+90 545 956 43 79

+90 545 956 43 79

Bir sorunuz mu var? Bizi hemen arayın

info@dentallaid.com

Bize e-posta gönderin

+90 545 956 43 79

Online Whatsapp Hattımız

WhatsApp'tan Yazın.