hamilelikte implant tedavisi
hamilelikte-diş-implantı

Hamile Bir Birey Diş İmplantı Yaptırabilir mi ?

Hamilelikte diş implantı yaptırılır mı ?  Bilinmelidir ki çene kemiği uygun olması ve sistemik hastalığın olmadığı durumlarda implant diş tedavisi yapılmayacak bir durum söz konusu değildir. Asıl sorun eğer implant yapılması planlanan bireyin bir takım sağlık sorunları varsa, bu kişilere implant tedavisi uygulanamayabilmektedir. Eksik olan tüm dişlerin yerine implant yapılabilmektedir. Ancak bu aşamalarda da dişlerin çürüyen, çatlamakta olan kırılan veya travmatik sebeplerden dolayı tahrip görmüş olması gerekmektedir. Sağlıklı ve sağlam dişlere implant tedavisi uygulanmasını tavsiye edilmemelidir. Var olan dişi kurtarmak alınacak en uygun karar olacaktır. Bu aşamalarda çürümüş veya zarar görmüş dişlere kanal tedavisi gibi çeşitli tedavi yöntemleri uygulanabilmektedir.

Hamilelikle İmplant Tedavisi Neden Risklidir ?

hamilelikte implant tedavisi

Hamilelik döneminde bu işlemin yapılamaması gerektiğini söylemek sizi üzmüş olabilir. Ancak doğacak minik yavrunuzun sağlığının korunması için tedaviyi 9 ay süre gibi süre ertelemeniz gerekmektedir. Bu karar tedavi sağlığı ve kişi sağlığı açısından alınacak en doğru karar olacaktır. Daha dünyaya gelmeden minik yavrunuzun sağlığını riske atmak istemeyeceğinizi biliyoruz. Peki, hamilelikte neden implant tedavisi uygulanmaz maddeler halinde anlatalım.

İşlem Öncesi Ve Sonrası Röntgen Çekilmeli

Tedavi anlatırken de bahsettiğimiz gibi eksik dişin yerinin tespiti için ağız röntgeni ve tomografi çekilmelidir. Tomografi ve ağız röntgeni ultra viole ışınları yardımıyla çekildiğinden kaynaklı, hamilelik sürecinde röntgen çekilmesi hem sizin için hem minik yavrunuz için tehlikelidir.

Tedavi Sırasında Anestezi Alınması

Bildiğiniz gibi her cerrahi işlem öncesi hissedilen acıyı en aza indirmek için anestezi uygulanır. Hamilelikte diş implantı kişinin anestezi kullanmadan kaldırması zor bir durum olduğu için anestezi gerekmektedir. Annenin vücuduna giren her madde aynı zamanda bebeğinizin vücuduna girmiş sayılmaktadır. Bu nedenle minik yavrunuza anestezi vermiş olursunuz. Ve bu durum ileride geriye dönülemeyecek hasarlara yol açabilmektedir.

Tedavi Sonrası İlaç Kullanımı

Tabii yalnızca işlem sırasında değil işlemden sonrada enfeksiyon ve ağrı için kullanılması gereken ilaçlar bulunmaktadır. Hamilelik döneminde kullanılan ilaçlar sınırlıdır. Doktor onaylı olmadan ilaç kullanılmaması gerekmektedir. Tedavi sonrası verilen ilaçlar anne adayı ve doğacak bebeğiniz için uygun ilaçlar değildir.

Sağlıksız ve Çürük Dişler Hamilelikten Önce Çekilmelidir !

Hamilelik döneminde olan bir hastaya implant tedavisi uygulanmamalıdır. Bu durumun başlıca nedeni hamile kişinin, ağız röntgeni çekilirken ultra viole ışını alması gerekmektedir. Aynı zamanda implant tedavisi uygulamasından önce hastaya anestezi uygulanmasıdır. Ayrıca işlem sonrası kullanılması gereken ilaçlar veya işlemden önce ve sonra istenen röntgenin hamile birey için zararlı olmasından dolayı hamile bireylere implant tedavisi uygulanmaz. Bu nedenle hamile olan hastalar hem kendi hem de doğacak bebeklerinin sağlığı için bu işlemden kaçınmalıdır.

İmplant tedavisinin diğer tedavi yöntemlerine göre maliyetli olmasının nedeni kullanılan maddenin titanyum yapıda olmasıdır. Ancak bilinmelidir ki diş tedavileri, ülkemizde gelişen sağlık sektörü sayesinde diğer ülkelere göre daha cazip ve uygun fiyatlıdır. Bunun en büyük nedeni Avrupa birliği kalitesinde malzeme kullanılmasına rağmen el işçiliğin daha ucuz olmasıdır. Eğer hasta implant tedavisini tercih etmezse klasik yöntem olan protez diş uygulamasını da tercih edebilmektedir.


Merak edenler için : Diş implantı kimlere uygulanır ?

Yorum bırakın

WhatsApp ile Ücretsiz Danışmanlık Hattı

+90 545 956 43 79

+90 545 956 43 79

Bir sorunuz mu var? Bizi hemen arayın

info@dentallaid.com

Bize e-posta gönderin

+90 545 956 43 79

Online Whatsapp Hattımız

WhatsApp'tan Yazın.