Tutmayan İmplantın Belirtisi Nelerdir? Diş İmplantının Tutmaması
tutmayan implant belirtisi

Diş İmplantı Başarısız Olması Durumunda Neler Olur ?

Dünya’da her yıl milyonlarca implant yapılmaktadır. Her tedavi yönteminde olabileceği gibi nadirende olsa başarısızlıklar yaşanabilmektedir. Eğer tutmayan bir implantın olduğunda şüpheleniyorsanız ve sizi rahatsız eden bir durum varsa eğer bu blok yazımız tam size göre. Başarısız implant belirtileri nelerdir?, implant tutmama nedenleri nelerdir ? gibi soruları detaylı bir biçimde incelemeye çalışacağız.

İmplantın Kemiğe Kaynaması Nasıl Anlaşılmaktadır?

Diş implantları ;  diş kökü ve üzerine gelen restorasyon olmak üzere iki bölümden oluşur. Genellikle saf titanyum ve alaşımlardan elde edilen implant vidası çene kemiğe yerleştirildiğinde kemik hücreleriniz implant üzerindeki yüzeyle birleşerek kaynaşmaktadır. Osseintegrasyon (linkolarakkoy) adı verilen bu süreç 12 hafta içerisinde tamamlanır ve diş implantınız çene kemiğinizin bir parçası haline gelmektedir.

 İmplantın kemiğe kaynadığını anlamak için hekimler, sıklıkla radyografik görüntüleri incelemektedir. Rezonans frekans analizi yapan cihazlar implantın primer stabilitesini ölçmek için kullanılabilir. Tüm bunların yanında tork ve perküsyon testleri de gerekli bilgileri sağlayabilmektedir.

Tutmayan İmplantın Belirtisi Nelerdir ?

tutmayan implant belirtisi başarısız implant belirtileri

Şiddetli Ağrı Ve Rahatsızlık Hissi

İmplant cerrahisinden sonra ağrı ve sızı olağan bir durumdur. Uzman hekiminiz tarafından reçete edilen ilaçların kullanımı, ağrıların kontrol altına alınmasını sağlamaktadır. Eğer işlemden çok sonra dalgalar halinde devam eden ağrı veya sızılar varsa bu tutmayan bir implantın belirtisi olabilir.

İmplantın Hareketlenmesi

Bazen hekiminiz implant işleminden hemen sonra üzerine diş yapmak isteyebilir. Bu yaklaşımda implant , çene kemiği kaynaması için gerekli süreye sahip değildir. İlk başlarda vida tamamen mekanik olarak çene kemiğine tutunmaktadır.

Protez üzerine gelen aşırı baskı , çene kemiğiniz yeterince güçlü değilse implantın hareketlenmesine ve bu durumun da ağrı ve sızılara neden olacağını belirtmek isteriz. Oluşan mikro hareketlerin takibi röntgenle mümkündür.

Şişmiş Diş Etleri

Cerrahi işlemden sonra birkaç gün süren diş eti şişmesi normaldir. Fakat bu devam veya iltihaplanma yaşanırsa bir şeylerin yoluna gitmediğinin işaretidir.

Tutmayan implantın belirtisi kişinin diş etleri normalden şiş ve kırmızı görünüyorsa bu iltihabın belirtisidir. Enfeksiyon tedavi edilmezse , ağzının geri kalanına hatta ilerleyen durumlarda kanınıza yayılabilir. Yaşanılan ağrı bir yana ilerlemiş enfeksiyonu tedavi etmek oldukça zordur.

Ani Gelişen Alerjik Reaksiyonlar

implant tutmama nedenleri

Diş implantların da kullanılan zirkonyum ve alaşımlar bazı hastalarda alerjik reaksiyonlara sebep olabilmektedir. Alerji gelişen bireylerde : sıklıkla tat kaybı , diş etlerinde karıncalanma , kaşıntı ve şişlik görülebilmektedir.

İmplant Çevresinde Diş eti Çekilmesi

Uygun olarak yerleştirilmeyen implantlar ile vidayı destelemek için yeterli düzeyde bulunmayan diş eti ve kemik dokusu diş etlerinde enfeksiyona sebep olan olgulardan birkaçıdır. İltihaplanan diş eti altındaki kemik doku zamanla erir. Vidanın kemiğe gömülü olması gereken yivli kısmı çıplak gözle ağız içerisinden görülen hale gelmektedir.

Çiğneme ve Isırmada Zorluk

Başarılı bir implant; tıpkı doğal dişleriniz gibi işlev görür ve hissettirir. Yemek yerken konuşurken veya besinleri ısırırken yaşanılan ağrı implant tutmazsa ortaya çıkan belirtiler arasındadır.

İmplantın Tutmama Nedenleri Nelerdir ?

Diş implatının başarısı, uygulama yapılan bölgeye, hastaya bağlı faktörlere , diş hekiminin deneyimine tercih edilen cerrahi tekniğine ve implantın türüne bağlıdır. Başarısızlığa neden olan etkenler, tedavi öncesi yapılan değerlendirmenin mümkün olduğunca elenmelidir. İmplantın tutmama nedenleri birkaçı şöyledir ;

  • Sigara kullanımı
  • Enfeksiyon gelişmesi
  • Yetersiz kemik varlığı
  • Düşük Kemik kalitesi
  • Diş gıcırdatma
  • Diş eti rahatsızlıkları
  • Kanser tedavisi
  • Osteoporoz

Metabolizma hızını ve etkinliğini baskılayan rahatsızlıklar

Başarısız İmplant Belirtileri Nelerdir ?

Eğer ki implantınız tutmazsa endişe duymanıza gerek yok. Lokal anestezi sayesinde tutmayan implantınız kolayca çıkarılabilinmektedir. Ayrıca tutmayan implantın belirtisi, eğer implantı çevreleyen kemikte oluşan bir deformasyon yoksa sıklıkla kemik grefti uygulanmasına gerek yoktur.

İmplantın Başarı Oranını Arttırmak İçin Neler Yapılmalıdır ?

Profesyonel bakım ve ağız hijyenine dikkat etmek hem implantınızın ömrünü uzatır. Aynı zamanda başarısızlık oranı belirli ölçüde etkiler. Tedavi önceside operasyonu olumsuz etkileyecebilecek sistemik rahatsızlıklarınız ve tıbbı ilaç geçmişinizle alakalı bilgileri , diş hekimizle paylaşmanız büyük önem taşımaktadır.

Eğer implantınızın tutmadığını düşünüyorsanız detaylı bilgi almak için aşağıdaki formu doldurup kliniğimizde ücretsiz muayene ve konsültasyon imkanından yararlanabilirsiniz. Ayrıca implantınız ve diğer merak ettikleriniz için bizi 7/24 arayabilirsiniz, aklınıza takılan tüm soruları hekimlerimize sorabilirsiniz.

WhatsApp ile Ücretsiz Danışmanlık Hattı

+90 545 956 43 79

+90 545 956 43 79

Bir sorunuz mu var? Bizi hemen arayın

info@dentallaid.com

Bize e-posta gönderin

+90 545 956 43 79

Online Whatsapp Hattımız

WhatsApp'tan Yazın.