Oral diagnoz ve radyoloji; hastanın dişinin, diş etrafındaki dokularının ve çene kemiğinin incelendiği teşhis ve tedavi aşamasıdır.
Kliniğimize Ait Diş Laboratuvarı Sistemi
Ağız ve diş sağlığınızı korumanıza yardımcı olmak ve tüm sorunlarınıza alternatif çözüm üretebilmek için buradayız. Kliniğimize ait diş laboratuvarı sistemiyle estetik ve protetik diş tedavilerinizi cerrahi ve teknik açıdan entegre çalışan ekibimiz ile gerçekleştirmekteyiz.
Çalışma Saatleri
Pazartesi – Cuma 09:00- 18.00Cumartesi 10:00 – 17.30Pazar Kapalı
İstanbul Diş Kliniği
Amacımız kişinin dişlerini ve diş etlerinin vücut sağlığıyla olan ilişkisine odaklanarak kişilere estetik ve protetik tedavileri sunmaktır. Kişinin konforu, dişlerin işlevi ve görüntüsü için gülüşünüzün istediğiniz düzeyde olmasını istemekteyiz. Bunu gerçekleştirebilmek için her gecen gün var gücümüz ile çalışmaya devam ediyoruz.
Doğal dişe en yakın zirkonyum kaplama ile estetiğin ve dayanıklılığın konforunu yaşayın.
Sizi Arayalım…
Before & After Köşesi
Randevu Alın
Sorularınız mı var?
İmplant tedavileri uygulanırken ağrısız müdahale için lokal anestezi uygulanmaktadır. Tıbbi müdahalelerde kişinin isteği doğrultusunda bilinçli sedasyon veya genel anestezi uygulamaları da yapılmaktadır. İmplant tedavisi uygulandıktan sonra tedavi uygulanacak olan kişiye verilecek olan ağrı kesici ile kişinin konforu iyi seviyede tutulmakta ve ağrı seviyesi ciddi seviyede düşürülecektir.
Diş implantı uygulaması yapıldıktan 2 saat sonrasında kişinin beslenmesi gerekmektedir. Bu 2 saat içerisinde kişi beslenmemelidir. 2 saat sonraki dönem içinse sıcak yiyecekler tüketmemeli, daha çok soğuk, ılık besinlerle ( dondurma, süt ve süt ürünleri gibi ) beslenmelidir. Tedavi ve ağız sağlığı için kişinin ilk 1 hafta içerisinde sıcak yiyeceklerden ve içeceklerden uzak durması önem taşımaktadır.
İmplant tedavilerinde kişinin ağzında bulunan diş eksikliğinin sayısına bağlı olarak, geçici diş protezi uygulamaları yapılmaktadır. Eğer kişinin fazla diş eksikliği durumunda geçici hareketli protez veya sabit diş protezinden herhangi biri uygulanmaktadır. Kişinin tam dişsiz durumunda ise Fast-Fixed tekniği ile sabit geçici protez diş uygulanmaktadır.
Alanında uzman cerrahın panoromik röntgen sonrasında yapılan kontrollere göre kişinin ağız ve çene kemiği uygun ise diş çekiminden sonra implant tedavisi uygulanmaktadır.
İmplant tedavisinin en büyük dezavantajlarından biri yanlış ve yetersiz uygulamalar sonucu ortaya çıkabilecek komplikelerdir. Enfeksiyon implant uygulanacak yerin sağlıklı kemik dokusunda kaybetmesiyle sonuçlanması olunasıdır.
Tedavi planlaması doğru yapılmaması, tedavi sonununda da estetik problemler yaratabilmektedir.
İmplant tedavisi yerleştirildikten sonra implant çene kemiği ile entegre süresine kadar hasta ağız, diş sağlığına önem vermeli ve sigara kullanmamalıdır. Tedavide kullanılabilinecek malzemelerin veya materyallerin kaliteleri ve hijyen standartlarında olmaması implant tedavisi için dezavantaj yaratmaktadır.
İmplant tedavisi yapıldıktan, yapay diş kökü diş etine entegre olunduktan sonra sabit veya hareketli protezleri takıldıktan sonra bakımına ve önem veren kişiler için 20 veya 30 yıl boyunca sağlıklı bir şekilde kullanabilinmektedir. Diş implantının ömrünü etkileyen bir çok faktörler bulunmaktadır. İmplant tedavisinin doğru şekilde uygulanması ve implant bakımlarının aksatılmaması gibi durumlar implant ömrünü doğrudan etkilemektedir.
Son Yazılar
İlk Okuyan Siz Olun
Diş Sağlığınız Bizim İçin Önemli
Diş Tedavileri Hakkında
Merak Ettikleriniz