İmplant Sonrası İltihap Neden Olur ? - Dentallaid
implant sonrası iltihap

İmplant Sonrası İltihap Neden Olur ?

İmplant iltihap kaparsa tüm implantı kaybetme riski vardır. Fakat erken teşhis edilirse bu durumun önüne geçilebilmektedir. İltihabın daha az yoğun olduğu bölgelerde veya erken teşhiste, implant kontrol altına alınmalıdır. Aynı zamanda yaşanan kayıpların bu şekilde önüne geçilmelidir. İmplant iltihaplanması oluşursa vakit kaybeden uzman hekime danışılmalıdır. Bu şekilde oluşacak riskler ortadan kaldırılmalıdır. İmplant enfeksiyonu nasıl anlaşılır ? İmplant sonrası ne gibi problemler yaşabilirim ? gibi soruları mercek altına aldık.

İmplant Enfeksiyonu Nasıl Anlaşılmaktadır ?

İmplant enfeksiyonu nasıl anlaşılır ? sorusu implant yaptırmak isteyen veya yaptıran kişiler tarafından merak edilen bir sorundur. Enfeksiyon riski implant yapılırken olabileceği gibi implant sonrası iltihap da gerçekleşebilmektedir. Bu yüzden enfeksiyon riski taşıdığını düşündüğünüz durumlarda hekiminize danışmanız tavsiyemizdir. Enfeksiyon riski belirtileri şöyledir:

  • Operasyon sonrası yüzde oluşan şişliğin geçmemesi,
  • Ağızda yoğun bir koku oluşması
  • İmplant bölgesinde bulunan diş etlerinde kızarıklık
  • İmplant bölgesinde kanama        
  • Sarı akıntı
  • Bölgede acı ve ağrı hissi
  • Fistül oluşması

İmplant Diş Neden İltihaplanmaktadır ?

İmplant enfeksiyonu nasıl anlaşılır

İmplant iltihaplanması nadir olarak görülen bir durumdur. Eğer operasyon sonrası bir iltihaplanma varsa bunun pek çok sebebi olabilmektedir. Genel olarak operasyon sonrası ağız hijyenine dikkat edilmemesi , operasyonun uygulandığı bölgeye gelen darbe veya hasar , diş eti seviyesinin az veya yetersiz olması gibi sorunlar implant iltihaplanmasına veya implant sonrası iltihap sebep olabilmektedir.

Daha detaylı biçimde örneklendirmek istersek :

  • Operasyonun hijyenik bir ortam gerçekleştirilmemesi
  • İmplantın yanlış yerleştirilmesi ( çene kemiğine kaynamasına sebep olabilir )
  • Uygun olmayan vakaya yapılması
  • Hastanın ağız hijyenine dikkat etmemesi
  • Doku örtüsünün iyi yapılmaması
  • Hastanın yoğun sigara kullanması
  • İlaçların kullanılmaması veya eksik kullanılması
  • Hastanın kontrollere gitmemesi veya düzenli tartar temizliği yaptırmaması


İmplant Sonrası İltihap Ağrı ve Şişlik

İnsanlar implant tedavisi hakkında pek çok şeyi merak etmektedir. Merak edilen konular arasında implant sonrası ağrı olur mu ? ve implant sonrası ağrı kaç gün sürer ? gibi sorular yer almaktadır. Bu nedenle bizde sizleri bu konu hakkında fikir sahibi yapmaya çalışacağız.

Tedavi süreçlerinden sonra ortaya çıkan ağrılar , implant tedavisinden sonra meydana gelebilmelidir. İmplant sonrası ağrı veya şişlik meydana gelebilmelidir. Aynı zamanda bu durum gayet normaldir. Bu gibi durumlar için hekiminiz size iltihap engelleyici veya ağrı kesici ilaçlar vermelidir. Böylece implant sonrası gerçekleşebilecek olumsuz durumların önüne geçmiş olursunuz. Eğer ilaç kullanımı sonrası oluşan komplikasyonlar hafiflemezse tedavi ile alakalı farklı bir sorun oluşmuş olabilir. Böyle bir durum ile karşılaştığınız taktirde hemen hekiminize başvurmanız tavsiyemizdir.

İmplant Sonrası Yüz Şişmesi Nasıl Geçer ?

İmplant sonrası işlem uygulanan bölgede belirgin şişlikler veya ağız içi hematomlar görülebilmektedir. Bu durum 2 – 3 sürebilir. Şişkinliklerin geçmesi ise 10 günü bulabilir. Şişliğin daha fazla artmaması ve kanama sonucunda meydana gelen morarmayı önlemek için buz ile kompleks uygulamak gerekir.

İmplant Sonrası Ağrı Kaç Gün Sürmektedir?

İmplant sonrası ağrı kaç gün sürer ? sorusuna net bir cevap vermek mümkün değildir. Hastadan hasta çeşitlilik gösterebilmektedir. Çünkü işlem sonrası meydana gelen deformasyon ve işlem yoğunluğu gibi nedenler sürece etki edebilmektedir. Fakat korkulacak bir durum yoktur. Çünkü meydana gelen ağrılar 1 – 2 gün içerisinde geçecektir. Ayrıca belirtmek isteriz ki bu ağrılar hastayı etkilemeyecek kadar hafiftir.

İmplant Sonrası İltihap Tedavisi Nasıl Gerçekleştirilmektedir ?

Enfeksiyon bölgesi cerrahi materyal veya lazer ile temizlenerek sterilize edilmelidir. Bu işlemden sonra uygun antibiyotiklerle oluşabilecek komplikasyonların önüne geçilmelidir. Tedavinin başarısız olması ya da geç teşhis edilmesi gibi durumlarda implant çıkarılmalıdır. Bu müdahaleden sonra enfekte olan bölge temizlenerek implant iltihabı tedavi edilmektedir.

Eğer kendinizde implant iltihabı belirtileri olduğunu düşünüyorsanız aşağıdaki formu doldurup kliniğimizde ücretsiz muayene ve konsültasyon imkanından yararlanabilirsiniz. Ayrıca bizi 7/24 arayabilir aklınıza takılan tüm soruları sorabilirsiniz.

WhatsApp'tan Yazın.