Doğru Diş Fırçalama Tekniği Nasıl Olmalıdır ?
diş fırçalama teknikleri

Doğru Diş Fırçası Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Ağız ve diş sağlığımızı korumak, hem diş sağlığı hem de beden sağlığımız için oldukça önemlidir. İleride yaşanabilecek diş kayıpları, diş çürüklerini önlemenin en büyük etkisi doğru diş fırçalama tekniklerine uygun ve düzenli olarak fırçalamaktır.  Bu açıdan dişlerimizi fırçalarken diş fırçalama teknikleri bilinmelidir. Ayrıca diş sağlığı için doğru fırça seçimi de oldukça önemlidir. Doğru diş fırçası seçimi hem ağız ve diş bakımını sağlamak hem de çeşitli ağız ve diş hastalıklarının önüne geçmek açısından büyük bir öneme sahiptir.

Diş Fırçası Kullanımı Nasıl Olmalıdır? 

Ağız ve diş sağlığı açısından diş fırçası kullanımı önemlidir. Aynı zamanda diş fırçalama teknikleri uygulamak dişlerin temizliği ve sağlığı açısından önem taşımaktadır. Dişler, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kere fırçalanmalıdır. Diş fırçalama süresi ortalama olarak 4 dakika içerisinde gerçekleştirilmelidir. Kişi dişlerini fırçalarken oldukça özenli bir şekilde ve fırçalamaya ve diş fırçalama tekniklerine uygulamaya dikkat etmelidir. Ayrıca diş etlerine zarar vermemek için diş fırçası fazla bastırılmamalıdır.

Düzgün diş fırçalama tekniklerinin yanı sıra, doğru diş fırçası seçimi de ağız ve diş sağlığı için son derece önemlidir. Sert kıllara sahip diş fırçalarının diş minesine zarar verebilmektedir. Bu nedenle, yumuşak veya orta sertlikteki diş fırçalarının kullanılması önerilir. Bununla birlikte, diş fırçası seçiminde kişisel tercihler ve ihtiyaçlar da önemlidir.

Doğru Diş fırçalama işlemi dış yüzeylerden başlayarak yumuşak bir biçimde daireler çizerek ön dişlerden arka dişlere doğru yapılmalıdır. Daha sonra dişlerin iç yüzeyleri de fırçalanmalıdır. Kişinin diş fırçalama esnasında diş etlerinin kanaması durumunda muhakkak diş doktoruna gitmesi gerekmektedir. Çünkü sağlıklı dişlerde diş eti kanaması görülmemektedir. Diş eti kanaması durumunda diş hekimi, kanamaya neden olan faktörleri belirlemeli ve gerekli önlemleri almalıdır.

Diş Fırçası Temizliği Nasıl Olmalıdır?

doğru diş fırçalama, diş fırçalama teknikleri

Doğru diş fırçalama tekniklerinde ayrıca kişinin kullanmış olduğu diş fırçasının temizliği diş temizliği içinde önem taşımaktadır. Diş fırçasında da hijyenin sağlanması gerekmektedir. Diş fırçaları belirli aralıklarla değiştirilmelidir. Sağlıklı dişlere kavuşmak için diş fırçaların ayda 1 ya da en geç 3 – 4 ay da bir değiştirilmesi gerekmektedir. Değiştirilmeyen ve sürekli kullanılan diş fırçası ağızda çeşitli hastalıklara neden olmaktadır. Bu nedenle diş fırçası temizliği ağız hijyeni için oldukça önemlidir.

Diş Fırçalanırken Yapılan Hatalar Nelerdir?

Diş sağlığımızı korumak için dişler fırçalanırken sadece dişleri fırçalamak yanlıştır. Fırçalama esnasında fırça diş etlerine de temas etmelidir. Bu sayede diş etlerinde biriken yemek kalıntıları da temizlenmektedir. Bakım esnasında yapılan en büyük hatalardan biri de diş macununu bol kullanmaktır. Fırça üzerine sıkılan diş macunu nohut tanesi büyüklüğünde olmalıdır. Dişleri daha iyi temizlemek için yapılan hatalardan biri de dişleri çok sert bir biçimde baskı uygulayarak fırçalamaktır. Bu durum diş etlerinin hasar görmesine neden olabilir.

Ağız Ve Diş Sağlığını Korumak İçin Başka Neler Yapılmalıdır?

Diş fırçalama işlemi diş fırçalama tekniğine uygun olarak yapılsa da fırçalama tek başına yeterli olmamaktadır. Ağız ve diş sağlığını korumak için gargara, diş ipi kullanımı da yapılmalıdır. Çünkü diş fırçasının yetişemediği yerlerde veya dişler arasında kalan bakteriler diş ipi yardımıyla temizlenmektedir.

Diş fırçalama işlemi sonrasında, ağızda kalan bakterileri yok etmek için ağız çalkalamak önemlidir. Bu işlem, diş fırçalama işleminden sonra ağızda kalan bakterileri yok ederek, diş sağlığını korumaya yardımcı olur. Bunun için ağız çalkalama ürünleri, tuzlu su veya karbonat gibi doğal malzemeler kullanılabilmektedir.

Düzenli olarak kullanılan diş ipi, tam koruma için yardımcı olmaktadır. Gargara, arayüz fırçası, diş ipi gibi diğer ağız bakım ürünleri diş fırçalamamıza destek olmaktadır. Ağız ve diş sağlığını korumak için diş bakımı geciktirilmemelidir. Ayrıca, diş sağlığını korumak için düzenli olarak diş hekimine gitmek de son derece önemlidir. Diş hekimleri, dişlerin durumunu kontrol ederek, erken teşhis ve tedavi sayesinde diş çürüklerinin veya diğer ağız ve diş problemlerinin önüne geçmeye yardımcı olabilirler. Bu nedenle, kişilerin yılda en az iki kez diş hekimine gitmeleri önerilmektedir.

WhatsApp ile Ücretsiz Danışmanlık Hattı

+90 545 956 43 79

+90 545 956 43 79

Bir sorunuz mu var? Bizi hemen arayın

info@dentallaid.com

Bize e-posta gönderin

+90 545 956 43 79

Online Whatsapp Hattımız

WhatsApp'tan Yazın.